Pogosto zastavljena vprašanja

Spodaj so navedena najpogostejša dodatna vprašanja, ki se porajajo ob seznanjanju z izdelki.


Merilni sistem Stopko

Kje naj začnem?

Priporočamo, da na svoj računalnik namestite aplikacijo Konfigurator (obstajata plezalska in gasilska izvedenka). Obe na grafičen in uporabniku prijazen način omogočata pregled nad vsemi sestavnimi deli merilnega sistema.

Ali je plezalska uporaba omejena samo na hitrostne tekme?

Ne, Stopko je prav tako uporaben na balvanskih in težavnostnih tekmah kot odštevalnik dovoljenega časa ter semafor doseženih višin.

Čemu je namenjen ročni daljinski upravljalnik?

Za hitrejše in enostavnejše rokovanje na hitrostnih tekmah. Sodnik ga drži v roki in večino manipulacije ob menjavi tekmovalcev izvaja prek njega, brez stika z računalnikom.

Ali Stopko deluje tudi brez računalnika?

Vsekakor. Možnost uporabe brez računalnika je velik plus našega merilnega sistema, medtem ko priklop na računalnik omogoči še vse ostale napredne načine uporabe. Prav tako se vse nastavitve izvedejo prek računalnika, te pa se shranijo v notranji trajni pomnilnik.

Kakšna je ločljivost štetja in do koliko Stopko lahko šteje?

Uporabnik izbira med tremi ločljivostmi štetja:

Ločljivost Največji doseg
1/100s 9min, 59s, 99 stotink
1/10s 99min, 59s, 9 desetink
1s 9ur, 59min, 59s

Moj računalnik nima serijskih vrat.

V tem primeru je rešitev uporaba USB-serijskega pretvornika.

Kaj pa LOG datoteka?

Kadar je merilni sistem priključen na računalnik, se vsi rezultati shranjujejo v LOG datoteko.

Ali je možen uvoz startne liste z imeni tekmovalcev?

Uvoz startne liste je mogoč v načinu Hitrost-kvalifikacije. Po končani tekmi se pa ustvari še datoteka s posortiranimi rezultati.

Kaj pa gasilska tekmovanja?

Sistem podpira vse posebnosti gasilskih tekmovanj. Na razpolago imamo bogat nabor startno-ciljnih naprav (svetlobna bariera, samostoječa start-stop tipka, detektor podrtja tarče z vodnim curkom, ročna start-stop enota), v skladu s potrebami pa zmogljivosti sproti širimo.

Ne morem se prav odločiti...

Pokličite nas in dogovorili se bomo za neobvezno in brezplačno predstavitev delovanja na vaši ali naši lokaciji. Verjamemo, da vas moderna in inovativna zasnova (modularna zgradba, bogata programska podpora, možnost internetne povezave...) ne bodo pustili ravnodušne. Naš sistem je primerljiv s katerokoli uveljavljeno znamko tovrstnih naprav, natančen vpogled pa odkrije tudi marsikatero prednost. Cene pa imamo prav tako konkurenčne.

Kaj pa naprej?

Sistem je odprt in ga sproti nadgrajujemo glede na potrebe uporabnikov. Primer: Uporabnik si zamisli novo tekmovalno vajo, katere ni mogoče izpeljati z obstoječimi merilnimi funkcijami. Opiše nam njen natančen potek, mi pa poskrbimo za nadgradnjo, ki je lahko samo programska ali pa zahteva tudi vpeljavo novih zunanjih naprav. Upoštevati je mogoče še tako nenavadne želje in potrebe, vse ob konkurenčnih pogojih. Tako kot je v današnjem času običajno, si na koncu tudi naš sistem lahko nadgradi uporabnik sam, potem ko od nas prejme ustrezne datoteke.Imate dodatna vprašanja? Sporočite nam jih in potrudili se bomo odgovoriti v najkrajšem času.